Brighton College, Sports and Science Centre

Project: Brighton College

Location: Brighton

Main Contractor: Mclaren

Architect: OMA Architects

Flooring Contractor: Tyrell Flooring

Profiles Installed: AN15R with ATI49.5 Infill

press to zoom

press to zoom

press to zoom

press to zoom
1/4

Overview

 

C.A.T. AN15R stair nosings lead the way on numerous staircases throughout the centre. With aluminium castellated ATI49.5 inserts, visually the all aluminium profiles define the step edges also creating excellent slip resistance.

 

A C.A.T. survey team member attended the site with the customer to discuss the suitability of products and requirements, which enabled faster project completion.

 

Designed by OMA Architects, the £55m centre creates an interplay between sports and sciences. A rooftop running track with panoramic views of the sea leads down to the science and laboratory departments, auditorium, double-height sports hall, internal running track and a 25-metre swimming pool.

 

Central to the building concept was social communication with large break-out spaces connected by wide, visually open staircases that link up departments.  ​  ​